Presentation

Jag heter Maria Senbom och har haft Lancashire Heeler sedan 1994. Jag kom i kontakt med rasen genom en lärare på Dingleskolan; Lena Eliasson-Siversson (Mongrels kennel).
Jag tog examen från Djurvårdarlinjen -94 och har sedan dess jobbat med diverse djur. 1:a året var jag kennelflicka på Mongrels och lärde mig en hel del om det praktiska arbetet på en kennel/stuteri.

1995-2008 var jag aktiv i SLHK´s styrelse, bl.a som valpförmedlare och rasinformatör. Numer sitter jag i utställningskommitten och gör alla klubbens prisrosetter.


 Mina första hundar kom från Mongrels kennel i Hällevadsholm. Flertalet resor har gått till England och Lancashire för att träffa uppfödare där. Bl.a den nu bortgångne "Mr Heeler" himself; Norman Johnston med kennel Doddsline.

De första 13 åren hade jag bara hanhundar hemma. Mina första grabbar hette Mongrels Fighting Figge och Mongrels Handsome Hank. Den förstnämda blev ingen utställningshund men däremot en spelevink och pajas av stora mått. En väldigt pratglad och rolig hund.
Med Henke for jag på utställning och plockade CERT 😋. Till slut blev han Nordisk Champion. En synnerligen snäll och trevlig hund, mycket social och tillgiven.
Henke parade 5 tikar och har en del avkommor ute i landet.

1999 "lånade" jag Mongrels Robust Rodney och sen råkade han bli kvar 😙. Rodney är Svensk Champion, Svensk Vinnare -00 och blev BIS på rasklubbens officiella utställning 2005.
Rodney parade 2 tikar. Är kastrerad 2006 pga prostatabesvär.
 Rodney dog 2016, 17 år gammal.

2006 importerade jag Hotpot Bobby Labonte från England. En liten, kompakt hane med stor personlighet. Tyvärr drabbades Bobby av PLL och senare urinsten så 2009 tog jag det svåra beslutet att låta honom somna in. Det är inte alltid roligt att ha hund...

2007 var det dags för en tik att flytta in. Mongrels Kelly Kellington kom på hösten -07. En liten pluttig tik på 3½ tass. Som nyfödd skadades hennes ena framtass så någon utställningshund blir hon aldrig. Skadan hindrar henne inte nämnvärt dock. Hon far runt som ett skållat troll precis som de andra.
 Kelly har ett mjukt temperament utan att vara mesig, sorkar får minsann passa sig för den här damen kan sina saker!
Hon är en excellent mamma och tar hand om sina valpar på bästa sätt.

2009 kom Mongrels Utopia Ulnes till världen. Kelly är mamma och Wiz pappa. Även kallad Dårpippin 😉.
Pippi är ett energiknippe av stora mått, full fart hela dan. Översocial och jublande lycklig bland människor. Älskar ALLA människor...spelar ingen roll om de gillar henne eller inte.

2012 föddes Jane Austen-kullen och nämnda Jane Austen (Poppy) blir kvar på kenneln. Hon är den snyggaste hunden i kenneln med många vinster och BIS-placeringar. Vi bor allihop i en trevlig lägenhet i naturnära Gottsunda, Uppsala.

Rodney

Rodney fyllde 17 år 19 mars 2016!

Rodney fyllde 17 år 19 mars 2016!

Dela den här sidan